En god och syrlig fyllning som passar jättebra till både choklad- och sockerkaks tårta.
250 g frystahallon
0,5-1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
100 g färskost
4 gelatinblad
2 dl vispgrädde
Koka hallonen tills de mjuknar, 5-10 minuter. Passera genom en sil. Blötlägg gelatinbladen. Blanda en del av hallonmousset med socker enligt smak, vaniljsocker och färskost. Smält gelatinbladen i resten av hallonmousset och blanda ner i färskostblandingen. Vispa grädden och blanda ner också den. Låt stelna en stund i kylskåp innan du fyller tårtan.
0,5-1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
100 g färskost
4 gelatinblad
2 dl vispgrädde
Koka hallonen tills de mjuknar, 5-10 minuter. Passera genom en sil. Blötlägg gelatinbladen. Blanda en del av hallonmousset med socker enligt smak, vaniljsocker och färskost. Smält gelatinbladen i resten av hallonmousset och blanda ner i färskostblandingen. Vispa grädden och blanda ner också den. Låt stelna en stund i kylskåp innan du fyller tårtan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar