söndag 23 maj 2010

Enkel rulltårta

3 ägg
1 1/2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 msk mjölk
2 msk strösocker

1.Ugnen 250 grader.

2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda noga ihop mjöl och bakpulver, rör försiktigt ner det i äggsmeten. Häll i mjölken och rör till en jämn smet.

3.Häll smeten på ett bakplåtspapper och bred ut med slickepott.

4. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 5 min.

5. Ta ut kakan och strö ett jämt lager strösocker över kakan. Låt bottnen svalna under bakduk.
Lägg ett nytt bakplåtspapper uppe på kakan, ta ett stadigt grepp om båda kortändarna och vänd snabbt upp och ner. Drag försiktigt bort pappret som kakan gräddats på. Om det inte vill lossna pensla på lite kallt vatten först.

6. Bred ut önskad fyllning och rulla ihop från ena långsidan till den andra.

1 kommentar:

  1. Tips: Du kan blanda sockret som ska vara uppe på rulltårtan med lite rivet citron- eller apelsin skal. Eller kanske färga sockret i någon fin färg :)

    SvaraRadera