fredag 31 juli 2009

Red velvet cake med jordgubbar



RED VELVET CAKE MED JORDGUBBAR

10-12 bitar

1liter jordgubbar

3½ dl strösocker

2 ägg

3½ dl vetemjöl

1 tsk bikarbonat

½ tsk salt

1 msk kakao

1 tsk vaniljsocker

1 msk vitvinsvinäger

1dl raps- eller solrosolja

2½ dl filmjölk

1msk röd karamellfärg


Cream Cheese Frosting

600g färskost (philadelphiatyp)

4½ dl florsocker

3 msk färskpressad limejuice och ½msk rivet skal


Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175ºC
  2. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 24cm i diameter. Vispa socker och ägg poröst. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten tillsammans med vinäger, olja och filmjölk. Tillsätt karamellfärgen och vispa till en slät smet.
  3. Häll smeten i formen och grädda i 45 minuter. Kontrollera med provsticka att kakan är helt torr. Lår kakan svalna helt och lossa sedan formen.
  4. Vispa ihop ingredienserna till frostingen. Rensa och skär jordgubbarna i skivor och spara de finaste till garnering.
  5. Skär kakan i 3 delar. Bre ca 2½ dl av frostingen på den undre delen. Täck med ett lager jordgubbar. Lägg på den andra delen och upprepa. Lägg på översta delen och bre på ett tunt lager med frosting. Ställ in i kylen ca 30 minuter för att stelna. Ta ut och bre på resten av frostingen. Garnerna med jordgubbarna.
Tips! Baka kakan och blanda frostingen dagen före!

Steg för Steg!
Den röda karamellfärgen gör så att tårtbotten ser extra smarrig ut!




resultatet!


Jordgubbarna var fortfarande lite vattniga, därav dom rosa strecken på sidan..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar