måndag 29 mars 2010

Chokladpasta

500g choklad
250g sirap

Smält chokladen försiktigt i vattenbad, sirapen värms ljummen i en kastrull. Rör ihop chokladen och sirapen väl och häll blandningen i tex. en fryspåse. Platta till och ta bort all luft, stäng påsen och låt ligga på bänken i ca 1dygn eller tills den stelnat.
Innan pastan ska användas måste den knådas, kan värmas i mikro någon sekund men var försiktig, den smälter fort! Kavla ut på lite potatismjöl eller maizenna, men var noga med att ej få mjölet på tårtlockets ovansida för det fastnar väldigt lätt och blir då vitt och fult.

Kan användas till tårtlock och blommor.
För att få den smidigare så tillsätt marsipan!
Om du ska modellera, jobba snabbt för den smälter fort i dina händer!

2 kommentarer:

  1. Tack för tipset! det måste jag testa ;) och vilken fin blogg du har, riktigt fina tårtor :)

    SvaraRadera
  2. Ja gör det, berätta sedan hur det gick :)
    Tack! :)

    SvaraRadera