söndag 28 februari 2010

Enkel vaniljkräm


Den här krämen är lite mer snabbgjord än vaniljkräm och är inte lika fyllig i smaken men god i alla fall. Mängden räcker till två lager fyllning (i kombination med frukt/bär/sylt) i en normalstor tårta.

3 gelatinblad
4 dl mjölk (gärna helmjölk, 3 % fett)
1 äggula
0,5 dl potatismjöl
0,5 dl socker
2 tsk vaniljsocker
2-3 dl grädde

Blötlägg gelatinbladen. Mät upp mjölk, äggula, potatismjöl och socker i en kastrull. Värm upp blandningen under konstant omrörning tills krämen blir tjock och små bubblor bildas men var noga med att den inte börjar koka. Ta upp gelatinbladen, krama ur vattnet och blanda ner dem i den heta krämen. Låt svalna. Vispa grädden och tillsätt den och vaniljsockret i krämen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar