Man blir galen av alla E-nummer som finns på nästan allt man köper nu för tiden. Och den rökta skinkan vi köper den är inte rökt, istället tillsätter de rökaromer, som inte är speciellt bra.
Men vad betyder dessa E-nummer?
Här kommer en liten guide till E-numren, så man har en liten uppfattning på vad som är bra och dåligt när man går och kollar innehållsförteckningen på varorna i affären.
Färgämnen
E100-E180
Konserveringsmedel
E200-E297 + E1105
Antioxidationsmedel
E300-E385
Sötningsmedel
E420-E421
E950-E968
Ju fler E-nummer det finns i innehållsförteckningen till en produkt ju sämre är det. Om du inte hittar någon produkt utan E-nummer och andra tillsatsämnen,välj då det som innehåller minst tillsatser.
Nu börjar man sluta att skriva alla E-nummer eftersom man vet att alla går och kollar efter dessa nummer så istället skriver man ut hela namnet på själva numret. Så passa er!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar